Foto’s – 2011

Zoals onder 2010 geschreven heb ik, in de nacht van 18 op 19 oktober 2010, veel pech gehad, een groot aantal gemaakte onderdelen zoals, de kaartentafel, salontafel, rugleuningen, kuipbanken, alle vloerdelen, toilet en kastdeuren zijn door brand verloren gegaan, evenals al mijn gereedschap. De boot en motor hebben gelukkig geen schade opgelopen. De oorzaak is onbekend. Begin maart 2011 ben ik weer begonnen om mijn achterstand in  te lopen.

Dit betekent dat er zeker vijf à zes maanden aan werk verloren is gegaan. Inmiddels ben ik weer volop aan de gang en al het timmerwerk is klaar, op de kuipbankjes en de toilet na, die moeten nog worden gemaakt. Het begin is er weer. Dit is een van de nieuwe vloerdelen. Alleen nog schuren en lakken. En dan de rest nog.

Een vriendelijke overbuurman, die een boomkwekerij heeft, was zo bereidwillig een lege schuur beschikbaar te stellen, zodat er onder ideale omstandigheden gewerkt kon worden.  Inmiddels ben ik begonnen het onderwaterschip kaal te halen. Dit doe ik met een Tercoo triple schijf. Uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat dit geen leuk werkje is. Bijna 30 uur heeft het het gekost om alle teer en antifouling lagen te verwijderen. Het resultaat mag er zijn. Een schone romp, maar met wat deuken en oneffenheden.

Om alles tegen roest te beschermen ben ik zo snel mogelijk begonnen de romp in de primer te zetten. Na uitharding van de primer, ben ik met het plamuren begonnen. Inmiddels heb ik al 26 kg epoxy plamuur verbruikt. Na het nodige schuurwerk kan ik zeggen dat alles nu “strak” is, zodat de volgende lagen primer kunnen nu worden aangebracht.

De foto’s boven tonen aan hoe het schip er uit ziet na geheel glad geschuurd te zijn. Het gedeelte boven de waterlijn heb ook maar geschuurd. Een rijdende steiger zorgde ervoor dat alles snel verliep.


De spiegel diende, in verband met brandschade,  geheel kaal gemaakt en geplamuurd te worden, om vervolgens te worden voorzien van zes lagen epoxy primer. Na voldoende droging en een mooie temperatuur van 20° C heb de romp boven water twee lagen lak gegeven. Ook de opbouw heb ik na veel schuren in de blanke lak gezet, zodat alles nu wel de winter door kan. De boot is inmiddels op zijn vertrouwde plaats achter mijn huis teruggezet. Zodat ik een aanvang kan nemen met afwerking binnen en de elektra.