Foto’s – 2007

Dit is de Trewes 1A zoals zij werd aangekocht, een mooi klassiek gelijnd zeiljacht, maar bij nadere inspectie, een complete refit zal moeten ondergaan. Duidelijk was wel, dat er veel achterstallig onderhoud was. Hieronder volgen een aantal foto’s van de inrichting.

Allereerst de Sabb dieselmotor 10pk met omkeerbare schroef. De motor ziet er op zich goed uit, maar aangezien er zich een hoeveelheid water vermengd met olie onder de motor bevindt, zal er besloten moeten worden de motor uit het schip te gaan halen en te gaan reviseren zodat we weten waar de olie en het water vandaan komen. Vervolgens zal eveneens iets aan geluid demping gedaan moeten worden, aangezien deze nu niet optimaal is. Verder zal er gekeken moeten worden of de waterpomp nog voldoende functioneert en dienen de nodige pakkingen worden vervangen.

Dit is de keuken, duidelijk is te zien waar het diesel kooktoestel heeft gezeten. Deze is er wat hardhandig uitgesloopt. De diverse schotten zaten los en er hing een hinderlijke diesellucht. Bovendien heeft het vocht in de loop der jaren zijn werk gedaan. Al met al zal het nodige aan de keuken gedaan moeten worden.

Hiernaast een foto van de hoek naast de ingang van de kajuit. Bij de verkoop is vertelt dat er een gat in het dek zit, waardoor er een kleine lekkage was. Bij nader inspectie bleek de constructie van de kuip banken zo te zijn gemaakt dat deze het water opvangen in plaats van afvoeren, zodat er water via de kajuit naar binnen dringt en vervolgens het dek en het houtwerk is gaan aantasten. Deze “inwateringsplekken” waren zowel aan bakboord als aan stuurboord zichtbaar. De ontstane gaten in het dek waren provisorisch met kit dichtgemaakt.

Begin april 2008 zal de boot opgehaald worden en kunnen de werkzaamheden beginnen. Nu is het tijd voor de voorbereiding.