Foto’s – 2010

Tijdens  het schoonmaken van een paar proef stukjes van de romp, kwam ik tot een onaangename verrassing. Op bepaalde plaatsen bleek het staal zo dun te zijn geworden dat de gaten er in vielen. De ballast is er uitgehaald en het gat uitgeslepen op het formaat van een nieuwe plaat. De nieuwe stukken hebben we zowel buiten als binnen gelast om er zeker van te zijn dat het schip straks wel waterdicht is. Zowel aan bakboord als aan stuurboord hebben we slechte plekken gevonden. Ik ben voor de rest van het kaal halen van de romp op mijn qui vive !!

Terwijl aan de buitenzijde de gaten worden gedicht en afgewerkt, ga ik verder met  het leggen van het teakdek. De weersomstandigheden, met name de temperatuur, zijn van groot belang om de teakdek goed te kunnen leggen. Onder een tent is het met mooi weer is het vaak te warm en de beddingcompund goed te verwerken. Het hele teakdek ligt er nu op. Ik moet zeggen het was een heel werk. Omdat ik het in mijn ééntje moest doen was het soms niet eenvoudig de latten in gebogen vorm te buigen, maar het is gelukt. Na het afwerken en  primeren is het dek gerubberd. Nu dus even rust, na uitharding kan er past geschuurd worden.

Omdat het dek niet belopen mag worden, ga ik binnen verder met de  afwerking, de laatste latjes worden aangebracht en het is toch verbazingwekkend dat je elke keer weer nieuwe onvolkomenheden tegen komt wat veel tijd kost en dan te bedenken dat alles nog een aantal lagen gelakt moet worden.

Ook de buikdenning moet nog gerenoveerd worden. Dit is een lastige klus. De maten moeten worden aangepast en worden nu voorzien van lijfhout, de eersten zijn nu klaar en het lijkt nu een stuk mooier.

Voor……………………………                                           en na de renovatie. En nu nog lakken !!

Een vervelende mededeling
18 oktober 2010, is door onbekende oorzaak een groot deel van mijn interieur, welke niet in de boot stond door brand verwoest. Dit betekent dat ik me voorlopig niet met de boot kan bezighouden maar eerst bezig moet gaan houden met  goede werkomstandigheden.