Foto’s – 2008

2008

Na een winter vol voorbereiding, het maken van tekeningen en het doen van aankopen van de nodige materialen en het zoeken naar een botenwagen. Uiteindelijk hebben we via Marktplaats een degelijke botenwagen voor een acceptabel bedrag op de kop kunnen tikken. Echter de botenwagen moest nog worden aangepast aan de Trewes. Nu heb ik een volledige tekeningen set van de Trewes 1A zodat de aanpassingen vlot gerealiseerd konden worden. Hetgeen meer werk was dan verwacht, echter het een en ander is wel op tijd gereed gekomen, om gedurende een aantal jaren de boot te kunnen dragen.

Na enig speurwerk en prijs opgaves hebben we de firma Bolt uit Drachten gevraagd de boot op te halen uit Wijk bij Duurstede. Dit is voor deze mensen bijna dagelijks werk en dat is ook aan het materieel te zien. Binnen een half uur stond de boot op de vrachtwagen, klaar voor transport naar het hoge noorden. Waar onze botenwagen al op haar vracht stond te wachten.

Na  geladen te zijn, wacht de boot nog een tochtje met een trekker van ongeveer 250 meter om uiteindelijk de plaats van bestemming te bereiken.
En te wachten tot ……? Wie weet hoe lang.

Hier onder staat de boot afgedekt te wachten op de dingen die komen gaan. Maar eerst een gedegen inspectie wat wel en wat niet aangepast moet worden om er weer een heel mooi schip van te maken. Een uitdaging van zeker enkele jaren. Nu heb ik enige ervaring met dit soort klusjes ( zie Pampus 204). Als ik hier een bouw nummer aan zou moeten geven is dit nummer 13 !

Eindelijk aan de slag.

Om de verbouwing overzichtelijk te houden, ben ik van plan mede afhankelijk van de weersomstandigheden, ruimte voor ruimte aan te pakken. Allereerst is de voorpunt aan de beurt. Inmiddels heb ik besloten de hele mahoniehouten betimmering te gaan vervangen en alles in teak te gaan uitvoeren. Ik doe dit niet omdat het misschien mooier staat, maar ik heb van mijn eerdere “boten verbouwingen” nog al wat teak over gehouden, dus dit komt nu goed van pas.